Muffiny z borówką

Składniki na 12 – 15 sztuk:

1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru brązowego
łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki wiórków kokosowych
szklanka mleka
1 jajko
1/3 szklanki oleju
szklanka borówek

Przygotuj dwie miski – na suche i mokre składniki. W jednej misce wymieszaj ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, cukier i wiórki kokosowe. Do drugiej miski wlej mleko, olej, jajko. Wlej mokre składniki do suchych, dodaj borówki i wymieszaj masę. Ciasto przelej do papilotek, piec przez 15 minut w 180 C.

DSCF5288

DSCF5244

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s