Biały lukier do zdobienia pierniczków

Biały lukier do zdobienia pierniczków

Domowy biały lukier to nic trudnego, do wykonania wystarczy za pomocą miksera, połączyć:

1 białko (rozmiar L)
1 szklanka cukru pudru
kilka kropli soku z pomarańczy

Do wysokiego naczynia wbij białko jaja, dodaj cukier puder i ubijaj, aż lukier osiągnie dość puszystą i jednolitą konsystencję. Dla polepszenia smaku dodaj pod koniec ubijania kilka kropli soku z pomarańczy.

Lukier ładnie się rozprowadza, szybko zasycha na pierniczkach. Najłatwiej nakłada się go za pomocą rękawa cukierniczego lub po prostu przy użyciu wykałaczki.

Przepis na słodkie pierniczki znajdziesz tutaj.

3 Comments Add yours

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s