Paluchy Ogra

paluchy ogra

Przygotuj ciasto jak na palce Mortycji, dodaj zielony barwnik spożywczy. Dokładnie wymieszaj. Z porcji ciasta uformuj krótki wałek. Nadaj kształt grubych, niezgrabnych spłaszczonych paluchów ogra. Płatki migdałowe osadź w miejscu paznokcia, ponacinaj je nożyczkami. Piecz w 200 C przez 16 minut. Po ostudzeniu udekoruj gotowymi barwnikami spożywczymi w odcieniach szarości lub przygotuj „krew” na bazie lukru ( do przygotowania potrzebne będzie białko jaja, szklanka cukru pudru, do smaku kilka kropli soku z cytryny lub ekstraktu z wanilii – wszystko razem miksujemy do uzyskania białego koloru).

3 Comments Add yours

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s